Pegasus airlines
Tak bohužel, mám osobně jinou zkušenost.... Minulý pátek 25.10 jsem odlétal z Biškeku (FRU) a borečkovi na check-in se moje (příruční) zavazadlo nelíbilo, tak si zavolal vedoucího a ten konstatoval nadváhu (navážil jsem, o cca 1,5 kg) a taky mne donutil prostrčit batoh tou jejich klecí... No řeknu Vám, horko-těžko, se mi to podařilo. Nejprve chtěl extra platbu, ale nakonec jsem to ukecal s tím, že vedoucí konstatoval, že mi nebude dělat problémy, ale ať počítám s tím, že v SAW si na mě mohou smlsnout. Pochopitelně tam nic...
Zrovna jsem koupil v akci Praha-Abu Dhabi s Pegasus za 3,5k zpátečku teď na únor (ještě to tam pořád je, jde navázat na Maledivy, Colombo nebo Seychelly od Etihad do 10k zpátečku) jen s příručákem a koukám na to 3 kg zavazadlo, to už je vrchol teda :D Tipuju že polovinu váží jen samotnej batoh... vidím to na 3 vrstvy triček pod mikinou a plný kapsy a možná se do 4 kg na 2 tejdny vejdu :D Tak doufám, že malej batoh nebude nějak nápadnej.. Každopádně se chci zeptat - nevíte jak je to s duty free? Když koupím v Abu cestou domů něco dobrého, počítá se mi to do toho jednoho zavazadla s 3 kg?
Ahoj, letime z Berlina do London city a pak z Heathrow do Toronta , ví někdo kolik potřebujeme času na přesun z London city na letiště Heathrow term.5 ??? mužeme se odbavit až v Berlině na letišti nebo raději online ? Díky
radecco napsal(a):Ahoj, letime z Berlina do London city a pak z Heathrow do Toronta , ví někdo kolik potřebujeme času na přesun z London city na letiště Heathrow term.5 ??? mužeme se odbavit až v Berlině na letišti nebo raději online ? Díky
Dost. je to pres cely londyn. pocital bych hodimu a pul minimalne, ale radeji dve, pokud date heathrow express.
Áčko napsal(a):Zrovna jsem koupil v akci Praha-Abu Dhabi s Pegasus za 3,5k zpátečku teď na únor (ještě to tam pořád je, jde navázat na Maledivy, Colombo nebo Seychelly od Etihad do 10k zpátečku) jen s příručákem a koukám na to 3 kg zavazadlo, to už je vrchol teda :D Tipuju že polovinu váží jen samotnej batoh... vidím to na 3 vrstvy triček pod mikinou a plný kapsy a možná se do 4 kg na 2 tejdny vejdu :D Tak doufám, že malej batoh nebude nějak nápadnej.. Každopádně se chci zeptat - nevíte jak je to s duty free? Když koupím v Abu cestou domů něco dobrého, počítá se mi to do toho jednoho zavazadla s 3 kg?
Pegasus má aktuálně akci na sedadlo, cabin zavazadlo a 12 kg odbavené zavazadlo za 10 EUR celkem. Možná to půjde přikoupit.
Ahoj,
dívam se po letu VIE-SAW-OSS ( kdyz to hodim na jednu letenku tak mi to vychazi ccca 210 euro) pokud bych si koupil 2 segmenty - tzn - VIE-SAW, SAW-OSS tak jsem celkově na 130 euro vcetne 1x8 kg batuzku. Sli by jste do kombinace 2 letenek ? nebude v saw problem s prestupem ? ikdyz mame tam 4h na prestup, takze klidne se da vyjit ven z letiste a kontrolou zpet. za tech 120 e bych to asi absolvoval ?
kdyz nebude zpozdeni, tak to za ty 4 hodiny stihnes. proc by mel byt problem s prestupem? :-D
4H teda neni moc, ale kdyz clovek vi, do ceho jde ...
Já to takto už dvakrát udělal a bez problémů... Ani nemusíš vycházet ven. Platí co říká Lord, musíš vědět do čeho jdeš.
V zimě pozor na deicing a všeobecně pozor na odpolední a večerní lety - čím později ve dne, tím větší šance na akumulaci zpoždění. Pokud odlétáš z Vídně prvínm nebo druhým letem dne daného letadla, šance na velké zpoždění je minimální.
Nicméně takové negarantované kombinace doporučuji spíš pro cestu zpátky, pokud to extra nenaruší práci.
Ahoj koupila jsem letenky z Tbilisi do Prahy a mám v Istanbulu jen 1 hod.a 10 minut na přestup.myslite ze se to dá zvládnout?diky za odpoved.
to ste sa mali pytat este pred kupou letenky :) ale hej, ked nebude nic meskat, tak sa to samozrejmeda
Je to na jedné letence, nebo ne?
Pokud ano, tak je přestup garantovaný a v případě zpoždění poletíte dalším letem. Pokud jsou letenky zvlášť, tak to smrdí průšvihem.
Letiště navíc není moc pohodlné a úplně nezvládá ten počet pasažérů – jednou jsem tam čekal i hodinu na kontrole...
Měl jsem přestup 16.2024 1:10h, bylo to večer a protože jsem to věděl, v podstatě jsem běžel, drze předbíhal a přesto nastupoval mezi posledními. Přílet byl 20:00, odlet 21:10. Být to v peak hours, nestihnul bych a letěl druhý den. Jsou destinace, kde to létá 2x týdně apod.:-(
Na většině letišť asi fakt neřeší velikost ani hmotnost, jen ve střední Asii bych si radši dával pozor.
Lachoutt napsal(a):Týden stará zkušenost BTS-SAW-BAH a zpět do PRG a nikde ani náznak toho, že by to chtěli řešit.
Zkušenost stará měsíc PRG-SAW-BAH a zpět a potvrzuji nezájem o under seat zavazadlo
Jáchym napsal(a):Na většině letišť asi fakt neřeší velikost ani hmotnost, jen ve střední Asii bych si radši dával pozor.
já bych si dával pozor spíš na SAW, ryba smrdí od hlavy, a pár reviews už jsem o tom četl...just my two cents...
Jáchym napsal(a):Na většině letišť asi fakt neřeší velikost ani hmotnost, jen ve střední Asii bych si radši dával pozor.
Předpokládám tvá jedna zkušenost...
Dávat pozor je potřeba přeci všude. Já měl loni z Biškeku let za starých podmínek zavazadel, ale již v době platných nových podmínek. Batoh jsem dal na váhu a i za starých podmínek bych se nevešel...Nikdo nic neřešil